Select a page

Zrnca znanja

editor.hr-knjigaDobro došli u „Zrnca znanja“, rubriku u kojoj obrađujemo najaktualnija jezična pitanja, a neka ste od njih upravo vi uputili našemu jezičnom savjetovalištu.

Zrnca znanja koncipirana su po sustavu pitanja i odgovora.

Odgovori su bazirani uglavnom na službenome hrvatskom pravopisu, no po potrebi se kao i u Nepismenostima našim svagda(š)njima i Jezičnoj škrinjici koristimo brojnom drugom stručnom literaturom – jezičnim savjetnicima, rječnicima i ranijim pravopisima.

Svrha je i ove zanimljive jezične rubrike potpuno besplatna edukacija te jezično obogaćivanje vas, posjetitelja naših stranica. Sve tekstove u Zrncima znanja, baš kao i u Nepismenostima našim svagda(š)njim i Jezičnoj škrinjici redovito osvježavamo i nadopunjujemo, tako da su uvijek „svježi“ i aktualni – bez obzira na datum prve objave.

 

Nadamo se da će vam se svidjeti te da ćete u njoj prepoznati istinsku priliku za učenje i nadgradnju svojega jezičnog znanja. Voljeli bismo da ovo bude interaktivna rubrika, da je oživite svojim komentarima i pitanjima, a mi ćemo se potruditi na sva vaša pitanja odgovoriti odmah ispod komentara ili u nekim od sljedećih zrnaca.

Kontaktni se obrazac nalazi nešto niže, iznimno nas veseli svaki vaš komentar…

0 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja označena su zvjezdicom (*)

*